Zahtev za ponuduPošaljite zahtev

Istanbul je grad koji povezuje Evropu i Aziju i sa pravom je nekada nosio ime Carigrad. Svaki njegov kamen govori o moći nekadašnjeg Vizantijskog a kasnije Osmanskog carstva. Takodje, i danas govori o snazi i napretku moderne Republike Turske. Oduševiće Vas svojom arhitekturom i orijentalnom potrebom za uživanjem svih čula. Ukus na ulici ceđenog soka od nara, miris pečenog kestenja, bogatstvo i šarolikost njegovih pijaca i bazara ostaće Vam dugo u uspomenama i zvaće Vas da se ponovo vratite.

  • 1280px-Istanbul_grand_bazar_1
  • 1280px-stanbul_5678
  • IMG_6715
  • colorful-spices-and-turkish-delights-spice-bazaar-istanbul
  • grand-bazaar-istanbul-1
  • istanbul-1
  • istanbul-Sultan-Ahmed-Mosque-1112x630
  • istanbul-egyptian-bazar-entrance
  • viagra-turco

 

PROGRAM PUTOVANJA - ISTANBUL 07.10.2020.

I DAN

07.10.2020.

Polazak iz Kladova u 13.30, iz Negotina u 15.00, iz Bora u 16.15, iz Zaječara u 16.45 i iz Niša u 18.30 časova. Putovanje preko Sofije i Jedrena do Istanbula. 

II DAN

08.10.2020.

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Nakon kraćeg odmora odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, džamija Sulejmana veličanstvenog - ,,Sulejmanija”, Zlatni rog, džamija Mehmed paše Sokolovića, ,,Pera palace” hotel, trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana. Prelazak preko mosta na Bosforu u malu Aziju. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, zatim pored Egipatske pijace, stanice Orijent ekspresa Kenedijevim bulevarom oko istorijskog poluostrva u evropskom delu Istanbula gde se nalazi Top kapi palata, Aja Sofija, Plava džamija, antički hipodrom, Teodosijev obelisk, Konstantinov stub... Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

III DAN

09.10.2020.

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program. * u 09:00 polazak iz hotela do Sultanahmeta. Obilazak muzeja sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku: Topkapi palate - sedište osmanske imperije, Aja Sofije - nekada najveće crkve sveta, razgledanje Plave džamije - (Sultanahmedove džamije) i antičkog hipodroma – nekadašnjeg sedišta vizantijske moći u gradu. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali čaršije ili povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni odlazak u nacionalni restoran ,,Gar” - tursko veče. Noćenje.

IV DAN

10.10.2020.

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program: * u 09:00 polazak iz hotela do Vaseljenske patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstaranja se vide znamenitosti kao što su: Zlatni rog, Galata most, Sulejmanija džamija, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata … Po završetku krstarenja odlazak do trga Taksim u novom evropskom delu Istanbula gde se nalazi pešačka zona - ulica Istiklal sa poznatim radnjama, restoranima i Galata kula sa koje se pruža pogled na Zlatni rog i Bosfor. Slobodno vreme za šoping i šetnju u ovom delu grada. Individualni povratak u hotel ili metroom u dogovoreno vreme. * fakultativni obilazak Dolmabahče palate sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. * fakultativni obilazak Prinčevskih ostrva sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Po završetku obilaska odlazak do trga Taksim. Individualni povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

V DAN

11.10.2020.

Doručak. Slobodno vreme za šetnju, šoping i individualni obilazak grada. Fakultativno: u 09:30 polazak iz hotela do najviše zgrade u Istanbulu ,,Sapphire’’ visoke 236 metara, sa koje se pruža najlepši pogled na Istanbul, projekcija 4d filma (simulator leta helihopterom iznad istanbula). Fakultativno: obilazak Cisterne Bazilike. Sazidana je za vreme imperatora Justinijana u VI veku i predstavlja podzemni rezervoar impresivnih dimenzija kapaciteta od preko 80 000 m3 vode. Dimenzije cisterne su oko 140 sa 65 metara, sa oko 8 metara visokim stubovima. Sami stubovi su posebno umetničko delo, ima ih 336 i klesani su u jonskom i korintskom stilu. Posebno su zanimljivi stubovi sa meduzom u osnovi. Povratak u hotel, slobodno vreme. Polazak za Srbiju. Vožnja sa kraćim pauzama radi odmora.

VI DAN

12.10.2020.

Dolazak u Niš, Zaječar, Bor i Negotin u ranim jutarnjim časovima. 

ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 40 PUTNIKA

CENA ARANŽMANA: 119 €

* u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate 

Umanjenje za polazak iz Pojata i Niša 10 €.

TERMIN: 07.10./12.10.2020.god.

ARANŽMAN OBUHVATA: 

- prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (A/C, video i audio oprema)

- smeštaj u Istanbulu u starom delu grada u 1/2 i 1/3 sobama (treći krevet pomoćni) na bazi 3 noćenja

     sa doručkom u hotelu 3* prema programu (švedski sto u skladu sa normativima hotela i zemlje u koju se putuje)

- razgledanja prema programu

- usluge licenciranog vodiča za sve vreme trajanja putovanja

- troškove organizacije i vođstva puta

- Smestaj u hotelima sa 3* (nacionalna kategorizacija) u starom delu grada tipa: Orient Mintur, Hermanos, Aksaray, Monaco ... Svi sa TWC, TV, klima uređajem, telefonom, restoranom i barom. Hoteli su udaljeni cca 20-30 minuta hoda od centralnih gradskih znamenitosti: Aja Sofija, Topkapi, Kapali čaršija...

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- putno zdravstveno osiguranje 

  - individualne posete, ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz

 - doplatu za 1/1 sobu 60 € (u dinarskoj protivvrednosti)

Fakultativa:

- poseta Aja Sofiji, Topkapi palati, Plavoj džamiji i Hipodromu - 35 €

- Dolmabahče palata - 30 €

- večera u nacionalnom restoranu sa programom (tursko veče) - 30 €

- Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom – 20 €

- cisterna Bazilika, džamija Sulejmanija - 10 €

- Prinčevska ostrva - 25 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: - Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

NAPOMENA: Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina.

NAČIN PLAĆANJA: u 5 (pet) mesečnih rata.

I rata 39 evra + 4 rate po 20 evra

- administrativnom zabranom ili čekovima

ZA OVO PUTOVANJE NEOPHODAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ!

Krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 7 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa po danima.

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci 

od dana povratka iz R. Turske.

Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja "Sedmica Plus" d.o.o.

 

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com