Zahtev za ponuduPošaljite zahtev

Za Sarti se može reći da je turističko mesto koje ima dušu. Ovo letovalište još uvek nije postala destinacija koja je turistički industrijalizovano, tako da ovde možete u autentičnoj grčkoj taverni popiti pravi domaći uzo. U celom mestu oseća se neka prijatna opuštena domaćinska atmosfera, koja mnoge turiste privlači da se ovde vraćaju iz godine u godinu ponovo.

Uredjenost plaže je na vrhunskom nivou, dovoljno je široka, tako da se skoro nikada ne stvaraju gužve. Dubina mora na kupalištu će svakome odgovarati, jer postoji deo plaže sa izuzetno plitkom vodom, ali isto tako postoji i deo plaže gde se dubina naglo povećava od obale. U Sartiju su ležaljke na plaži novost koja se tek pojavljuje, do pre 3-4 godine uopšte ih nije bilo ovde. Na ovoj plaži još uvek možete naći mesto za sunčanje na delu koji nije povezan sa nekim kafićom.

Pogled koji se pruža na Svetu Goru iz Sartija je zaista veličanstven, pa nekada vam se čini da je toliko blizu da možete odplivati donde. Okrenutost Sartija prema Svetoj Gori osigurava mu prelepo čisto more i prijatnu klimu. preko dana temperature su visoke, ali ne i previsoke, jer sa Olimpa uglavnom stalno piri blagi povetarac koji osvežava. Od tog povetarca se ponekad stvore talasi, ali oni kojima talasi smetaju, imaju mogućnost da odu do obližnjih uvala do kojih je samo 10 minuta kolima ili kombijem koji organizuje agencija, u tim uvalama voda je izuzetno mirna i bez talasa. Skuterom takodje možete stići do uvala a iznajmiti ga možete po stvarno povoljnoj ceni. Sarti je malo mesto, sa 4-5 ulica paralelnih plaži i sa mnogo malih poprečnih ulica. Gde god da vam se smeštaj nalazi blizu ste plaži i ne treba vam više od 5 minuta da stignete do nje. Plaža u starom delu Sartija posuta je malo krupnijim peskom, a kada se krene ka novom delu onda počinje fini, sitan, lepljivi pesak sa plićakom koji je kao stvoren za decu.

Sarti je divno malo mesto u čijoj se blizini nalaze najlepše plaže Sitonije. Sama plaža u Sartiju je dugačka i čista, voda kristalno prozirna i izuzetno topla. Ponekada se na plaži u Sartiju pojave baš veliki talasi, kada do toga dodje može se otići na druge plaže koje su u blizini koje su fantastične, a nalaze se u uvalama, gde talasa uopšte nema.

U Sartiju ima veliki broj što manjih, što većih marketa, gde od jednog do drugog se cene umeju razlikovati drastično. Voće se ne prodaje u baš svakom marketu, baš zato kroz Sarti 2-3 puta na dan prolazi trgovac sa pik-upom iz kojeg nudi sveže voće. Ima svakavih radnjica, nekoliko pekara, nekoliko mesta gde se prodaje gyros, a u mestu postoji i mesara. Voda koja se nalazi u gradskom vodovodu nije za piće, ali može da se kupi flaširana voda u prodavnicama, i po ceni od jednog eura dobijate oko 9 litara vode.

Svako veče se na glavnom trgu dešava nešto interesantno i tu se nalazi poznata poslastičarnica sa izvanrednim sladoledom. U mestu se nalazi nekolicina kafića, ali oni bolji se uglavnom nalaze u delu Novog Sartija. Tu su i dve diskoteke, jedna na ulazu u Sarti sa izuzetnom opremom i fantastično uredjena, a druga je “Macedonian club” u koji pored turista izlaze i mladi Grci i Grkinje.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com