Zahtev za ponuduPošaljite zahtev

 • Aja_Sofija_hamam
 • Balat
 • Dolmabahce
 • Dolmabahce_kapija_ka_moru
 • Dolmabahce_s_kopna2
 • Dolmabahce_sultanova_kapija
 • Dolmabahce_unutra
 • Egipatska_pijaca
 • Istanbul_-_kisobrani
 • Kisobrani
 • Most_sehida
 • Most_sehida2
 • Panorama
 • Plava_dzamija
 • Slatkisi
 • Sulejmanija
 • Sulejmanija_unutra
 • Taksim
 • Trbusna_plesacica
 • Vaseljenska_patrijarsija
 • Zastava

 

ISTANBUL

 3 noćenja

 

I DAN

18.04.2024.

Polazak iz Kladova u 14:00, Negotina i Bora u 15:00, iz Zaječara u 15.45, Knjaževca u 16:15, Leskovca u 17:00, iz Niša u 18:00. Putovanje preko Niša, Sofije i Jedrena do Istanbula.

 

 

II DAN

19.04.2024.

Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, Zlatni rog, džamija Mehmed paše Sokolovića, ,,Pera palace” hotel, trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana. Prelazak preko mosta na Bosforu u malu Aziju. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, zatim pored Egipatske pijace, stanice Orijent ekspresa Kenedijevim bulevarom oko istorijskog poluostrva u evropskom delu Istanbula gde se nalazi Topkapi palata, Aja Sofija, Plava džamija, antički hipodrom, Teodosijev obelisk, Konstantinov stub... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju, šoping i razgledanje grada. Noćenje.

 

III DAN

20.04.2024.

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program: *u 09:00 polazak iz hotela do Vaseljenske patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstaranja se vide znamenitosti kao što su: Zlatni rog, Galata most, Sulejmanija džamija, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata … Po završetku krstarenja *fakultativni obilazak Dolmabahče palate sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Slobodno vreme. Noćenje.

 

IV DAN

21.04.2024.

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program. *u 09:00 polazak iz hotela u pešačku turu. Obilazak sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku: Topkapi palate - sedište osmanske imperije, Aja Sofije - nekada najveće crkve sveta, razgledanje Plave džamije - (Sultanahmedove džamije) i antičkog hipodroma – nekadašnjeg sedišta vizantijske moći u gradu. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali čaršije ili povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni odlazak na tursko veče (bogat meni, nacionalni progam, dva pića uključena u cenu). Noćenje.

 V DAN

22.04.2024.

Doručak. Slobodno vreme za šetnju, šoping i individualni obilazak grada. *Fakultativno obilazak vidikovca Pjer Loti (najlepši pogled na ,,Zlatni Rog,,), obilazak Ejupove džamije i poseta Minijatur parku. Polazak za Srbiju u 13:00. Vožnja sa kraćim pauzama radi odmora.

VI DAN

23.04.2024.

Dolazak u Leskovac, Niš, Zaječar, Bor, Negotin i Kladovo u ranim jutarnjim časovima.

 ARANŽMAN RAĐEN ZA MINIMUM 40 PUTNIKA

  

CENA ARANŽMANA:

 159 € (za gotovinsku uplatu), 169 € (za plaćanje u 3 rate)

 Doplata za polazak iz Kladova 10 € (minimum 2 putnika)

 Umanjenje za polazak iz Niša 10

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz visokopodnim autobusom turističke klase (A/C, video i audio oprema)

 - smeštaj u Istanbulu u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu tipa “Orient Mintur” 3*, “Kecik” 3*, “Surayya” 3*, koji se nalazi u strogom centru Istanbula, desetak minuta šetnje od Kapali Čaršije

 - razgledanja prema programu

 - usluge licenciranog vodiča za sve vreme trajanja putovanja

 - troškove organizacije i vođstva puta

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 - putno zdravstveno osiguranje

 - individualne posete, ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz

 - doplatu za 1/1 sobu 60 € (u dinarskoj protivvrednosti)

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Tursko veče – 35 € (večera u nacionalnom restoranu uz muzički program, neograničeno piće)

 - Istanbul (Klasiko) – Aja Sofija, Hipodrom, Plava Dzamija – 25

 - Krstarenje Bosforom + Carigradska patrijaršija – 25 € (uključen vodič na srpskom jeziku)

 - Dolmabahče palata + Harem – 35 € (uključene ulaznice i vodič na srpskom jeziku)

- Azijska strana (vidikovac Čamlidže, Devojačka ulica, Uskudar, Bagdadska ulica, Kadikoy) - 30€

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su prikazane u evrima i plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Načini plaćanja:

- Avansno i

- Odloženo plaćanje: akontacija od 30% plaća se prilikom rezervacije, ostatak se plaća u jednakim mesečnim ratama, s tim što se čekovi građana deponuju 20 dana pre početka aranžmana po zvaničnom srednjem kursu NBS.

 

 NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

 Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: - Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

 

NAPOMENA: Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina.

  

 

ZA OVO PUTOVANJE NEOPHODAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ!

 Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 150 dana

 od dana ulaska u Tursku

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com