Zahtev za ponuduPošaljite zahtev

Tasos (eng.Thasos ili Thassos, gr. Θάσος) je ostrvo koje se nalazi u severnom delu Egejskog mora, na 25km od luke Kavala. Ostrvo je dobilo ime po Tasosu, potomku feničanskog kralja Aginorasa, koji je na ostrvo došao u potrazi za svojom sestrom Evropom, koju je oteo Zevs. Posle bezuspešne potrage odlučio je, da se sa svojim ljudima, nastani na ovom ostrvu i proglasi sebe za kralja. U prošlosti ostrvo je bili poznato i pod imenima Hieria, po njegovom hladnom letnjem povetarcu, Athria, po njegovom jasnom nebu, Zemlja boginje Demetre, zbog plodnog tla i Dasos, što na grčkom znači šuma, zbog toga što je ostrvo bogato šumama. Na ovom ostrvu, veličine 385 kvadratnih kilometara, danas živi oko 16000 stanovnika.

- Limenas (grad Tasos) – grad i glavna luka Tasosa. Nalazi se na severnoj obali ostrva, na mestu antičkog grada Tasosa. Ovaj administrativni i komercijalni centar ostrva, nudi obilje hotela, restorana, prodavnica, banaka, barova, kafana i klubova. Limenas je uz svoj novi, prilično moderan izgled, takođe zadržao stari tradicionalni aspekt koji privlači najviše posetilaca.

- Limenarija (Limenaria) – nalazi se na jugo-zapadnoj obali ostrva, 38 kilometara od Limenasa i zajedno sa susednim naseljem Kalivia formira drugi najveći grad Tasosa. Limenaria ima prelepu luku i nudi apsolutno sjajan pogled na Egejsko more i Svetu Goru. Limenaria je postala veoma popularna destinacija za turiste. Ona je zadržala svoju jedinstvenu lokalnu kulturu i mnoge grčke tradicije. Posetioci mogu da uživaju u širokom izboru taverni i restorana koji služe lokalna grčka jela. Tu se nalaze i brojni kafići, barovi, prodavnice i kiosci, u kojima možete naći sve potrepštine, uključujući i suvenire. Svi objekti su na pešačkoj udaljenosti, tako da vam preporučujemo šetnju, kako bi imali priliku da apsorbujete jednostavan način života koji se u ovom mestu nije menjao dugi niz godina.

- Potos - nalazi se na južnoj obali ostrva, 42 kilometra od Limenasa. Tokom leta, ovo mesto je veoma popularna destinacija za odmor među turistima, posebno među mlađim i energiičnijim starosnim grupama. Uske ulice obiluju prodavnicama, restoranima, štandovima brze hrane, kafićima i barovima. Ukoliko dolazite svojim automobilom ili planirate da iznajmite jedan, morate znati da je postoji samo nekoliko puteva u gradu kojim je moguće voziti.

- Skala Potamia - nalazi se 11 kilometara jugo-istočno od Limenasa. Posetioci ove oblasti mogu da uživaju u prelepoj plažom i kristalno čistom moru, a ako ste ranoranilac, prizor izlaska sunca je nešto što ne smete propusititi. Pristup odmaralištu je vrlo dobar, sa odličnim putnim vezama i dobrim i redovnim autobuskim saobraćajem.

- Skala Rahoni (Skala Rachoni) – nalazi se 12 kilometara jugo-zapadno od Limenasa. U ovoj oblasti, nalaze se neki od najvećih i najsnabdevenijih supermarketa na ostrvu, kao i benzinske pumpe, apoteke, pekare i poslastičarnice. Ova oblast privlači turiste koji su u potrazi za magičnim okruženjem i istovremeno kvalitetnom uslugom.

 

 • DSCF4256
 • DSCF4294
 • DSC_0302
 • DSC_0309
 • DSC_0315
 • DSC_0323
 • DSC_0391
 • DSC_0401
 • DSC_0404
 • DSC_0431
 • DSC_0467
 • DSC_0472

 

  Hotel "Alea" 

       

 Hotel "Ilio Mare"

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com